Hartige taarten met vlees

In de komende weken zullen we steeds meer recepten met vlees toevoegen.

Boliviaanse vlees/paprika taart
Oorsprong:
Tijdens een reis in Bolivia viel mij op dat er echt enorm veel vlees, inclusief orgaanvlees gegeten wordt. Verder denk ik aan paprika’s en tomaten als ik aan de kleurrijke markten in Bolivia denk.

Ingrediënten:
1 rode
1 groene en 1 gele paprika
200 gram rundergehakt
1 Spaanse peper zonder zaadjes
Gemalen koriander
Zout en peper
3 eieren
100 ml zachte geitenkaas
1x basis kwarkdeeg voor de bodem (of een kant en klare optie uit de supermarkt)

Bereiding:
Snij de paprika’s in grove blokjes. Braad de gehakt aan en kruid het mengsel met koriander, Spaanse peper, zout en peper. Voeg de kleingesneden paprika toe en laat het kort mee braden. Bekleed de beboterde taartvorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in. Klop de eieren los met de geitenkaas en eventueel zout en peper. Verdeel de vlees/paprika vulling over de bodem en giet er het kaas/ei mengsel over. Klaar in ongeveer 40 minuten in een oven op 200 graden.

Preitaart
Oorsprong:
Maakte mijn vader vroeger toen ik klein was. Had hij geleerd op een kookcursus. Inmiddels is het versimpelde gerecht een klassieker in mijn eigen huis.

Ingrediënten:
50 gr spekblokjes
2 grote preien
3 tl kerrie poeder
2 tl koenir (geelwortel)
3 eieren
bakje crème fraiche
zout en peper
50 gr geraspte kaas
pakje diepvries bladerdeeg

Bereiding:
Spreid de plakjes deeg uit over het aanrecht om te ontdooienBeboter een taartvorm of ovenschaalSnij de prei in dunne ringen en druk de ringen uit elkaar.Bak de spekjes uit.Voeg preiringen toe en sprenkel kerrie, koenir er over.Roer door en bak voor 5 minuten tot prei zacht is. Breng op smaakt met zout en peper.Klop eieren los met creme fraiche. Voeg geraspte kaas en zout en peper toe.Bekleed vorm met de ontdooide balderdeeg (puzzel de vierkantjes aan elkaar met 3mm overlap en snij overtallig deeg af).Prik gaatjes in bodem met vork. Doe preimengsel in de vorm, giet eimengsel er overheen.Bak taart in voorverwarmde oven op 200 graden in 35 minuten gaar.

Italiaanse salami taart
Oorsprong:
De geuren in restaurants tijdens en vakanties in Rome en Napels waren de oorzaak van opname van deze Italiaanse taart. Een soort verhoogde pizza zullen we maar zeggen. Ook erg lekker in kleine puntjes met een glas goede wijn, buiten op het terras met wijds uitzicht over..... Genoeg, het recept nu!

Ingrediënten:
250 gr champignons
1 ui
1 teentjes knoflook
 zout en peper
1 tl oregano
olijfolie
250 gr tomaten
1 ons salami in plakjes
125 gr mozzarella
30 gr gorgonzola
60 ml slagroom
1 x basis kwarkdeeg

Bereiding:
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Ui en knoflook snipperen. In wat olijfolie de champignons bakken. Als het vocht verdwenen is ui en knoflook toevoegen tot ze glazig zijn. Mengsel op smaak brengen met zout, peper en oregano. Vervolgens lauw laten worden. Halveer de plakjes salami, was de tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Ook de mozzarella in dunne plakken snijden. Kaas door slagroom roeren en dat weer door het champignon mengsel roeren. Beboterde bakvorm bekleden met het deeg, met een opstaande rand van zo’n 3 cm. Gaatjes in de bodem prikken met een vork. Champignon mengsel in de vorm gieten. Plakjes tomaat, salami en mozzarella erover verdelen. Bestrooien met flink wat vers gemalen peper en onder in de oven op 225 graden de taart in 30 minuten gaarbakken.