Als je op deze pagina bent gekomen, dan is het waarschijnlijk bekend. Maar voor anderen, wat is dat vegan?
Bij veganistisch koken wordt gestreefd naar het volledig vermijden van dierlijke producten. Dit betreft gebruik van delen van het dierenlichaam, maar ook producten die gemaakt zijn van en door dieren, zoals zuivel, eieren en honing.
Een basisrecept voor een vegan deeg is te vinden op de deeg pagina. In de komende weken zullen we steeds meer recepten toevoegen.
Spinazie
tofu
taart
Ingrediƫnten
200 gr verse spinazie
250 gr gemengde paddenstoelen
2 tl gedroogde tijm of 3 takjes verse
2 kleine uien
4 teentjes knoflook
700 gr tofu
1 keer vegan basis deeg
1 tl koenir
2 tl mosterd
2 el soja melk
3 el citroensap
Zout & peper
20 gr pijnboompitten
10 kleine tomaatjes
Olie
Bereiding
Was de spinazie indien nodig. Bak de spinazie in wat olie en laat helemaal uitlekken. Als het wat afgekoeld is druk ook laatste vocht eruit.Snij de paddenstoelen in plakjes en bak deze met de tijm aan. Ook paddenstoelen laten uitlekken.Snij de ui in kleine blokjes en pers de knoflook uit.Fruit ui en knoflook in wat olie tot ze kleur krijgen.Meng in keukenmachine tofu, koenit, citroensap, mosterd, sojamelk en wat zout tot een gladde massa.Meng het tofu mengsel met de spinazie, paddenstoelen en ui/knoflook.Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.Giet mengsel in de vorm. En verdeel de tomaatjes (gehalveerd of in plakjes) en pijnboompitten over de taart. Bak in de oven in 30-40 minuten gaar.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.