Recepten

Groente taart

Recepten
Er zijn zoveel opties. Op deze pagina een aantal recepten. Het is echt niet ingewikkeld. Hartige taart eet je bij de borrel, lunch of als diner met een salade erbij. Meer recepten zijn te vinden op de pagina's:
Vegetarische hartige taarten
Veganistische hartige taarten
Hartige taarten met vlees
Hartige taarten met vis

Champignon Roquefort taart
Ingrediënten:
200 gr champignons
100 gr roquefort
1 grote gesnipperde ui
tijm
3 eieren
pakje diepvries deeg voor hartige taart

Bereiding:
Fruit de gesnipperde ui en voeg de champignons in plakjes erbij samen met de tijm en zout en peper en laat nog 5 minuten door fruiten. Sla de roquefort los met de eieren en breng verder op smaak met peper en zout. Bekleed de beboterde taartvorm met het deeg en verdeel het champignon mengsel over de bodem. Giet het kaas/ei mengsel er over. Bak op 200 graden in ongeveer 35 minuten gaar. Tip: Smaakt erg lekker met een peren/walnoten salade!.

Groente taart met noten
Ingrediënten:
5 middelgrote worteltjes
500 gr courgettes
1 rode paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
75 gr ongezouten gepelde walnoten
100 gr geraspte belegen kaas
2 tl tijm
1 tl fijngehakte rozemarijn
zout en peper
halve citroen
300 ml melk
3 scharrel eieren
1x basisrecept gistdeeg of 5 plakjes kant en klare diepvries hartige taart deeg

Bereiding:
Groente wassen. Wortel schoonschrapen, in plakjes van 1 cm snijden en 5 min in kokend water voorgaren. Courgettes in halve plakjes snijden en paprika in blokjes. Volgens de uien snipperen en knoflook fijn hakken. De ui, knoflook, courgette en paprika kort aanbraden in wat olie. Wortel toevoegen en het mengsel kruiden met tijm, rozemarijn, zout, peper en citroensap. Beboterde bakvorm bekleden met deeg en gaatjes in de bodem prikken. De eieren loskloppen met de melk en het kaas. Kruiden met zout en peper. Groentemengsel op het deeg, walnoten erover heen en tenslotte overgieten met eimengsel. Taart onder in de over in 35 minuten gaarbakken op 200 graden.

Zalm broccoli taart
Ingrediënten:
1 grote struik broccoli
 gesnipperd uitje
1 blikje zalm op water
pakje diepvries hartige taart deeg
 zout en peper
3 eieren
 bakje knoflook-kruiden roomkaas

Bereiding:
Spreid de plakjes deeg uit over het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien.Beboter een taartvorm of ovenschaalSnij de broccoli in roosjes en leg ze ongeveer 5 minuten in water dat tegen de kook aan zit. Laat ze daarna uitlekken.Kop de eieren los met de kruidenkaas en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.Drapeer de ontdooide plakjes deeg in de taartvorm of ovenschaal. Laat de plakjes overlappen met ongeveer een kwart centimeter en druk je randjes op elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bodem.Verspreid de roosjes broccoli over de bodem en daarover de stukjes uitgelekte zalm. Giet het ei-kaas mengsel over de taart.Bak de taart in een voorverwarmde over op 200 graden in 35 minuten gaar.

Preitaart
Ingrediënten:-
50 gr spekblokjes
2 grote preien
3 tl kerrie poeder
2 tl koenir (geelwortel)
3 eieren- bakje crème fraiche
zout en peper
50 gr geraspte kaas
pakje diepvries bladerdeeg

Bereiding:
Spreid de plakjes deeg uit over het aanrecht om te ontdooienBeboter een taartvorm of ovenschaalSnij de prei in dunne ringen en druk de ringen uit elkaar.Bak de spekjes uit.Voeg preiringen toe en sprenkel kerrie, koenir er over.Roer door en bak voor 5 minuten tot prei zacht is. Breng op smaakt met zout en peper.Klop eieren los met creme fraiche. Voeg geraspte kaas en zout en peper toe.Bekleed vorm met de ontdooide balderdeeg (puzzel de vierkantjes aan elkaar met 3mm overlap en snij overtallig deeg af).Prik gaatjes in bodem met vork. Doe preimengsel in de vorm, giet eimengsel er overheen.Bak taart in voorverwarmde oven op 200 graden in 35 minuten gaar.